Ґвалт

Місяць: Серпень 2024

Дописи

Перший супутник у добу незалежності Січ-1

Радо поспілкувавшись з друзями та знайомими, я з сумом для себе вияснив, що уявлення про український космос обмежуються лише прізвищем Каденюка. Це видається найбільшою несправедливістю стосовно Великої Мрії всього людства, та, особливо, до нашого внеску в неї. Тим паче сьогодні, в день річниці дебюту незалежної України – запуску супутника Січ-1.

Дописи Харків

Чому не відбулася Харківська АЕС (АТЕЦ)

На відміну від Чигиринської та Кримської АЕС, залишки будівництва яких можна спостерігати й сьогодні, Харківська АТЕЦ з паперів так і не вибралася (Одеська все ще теоретично може реалізуватися як ТЕЦ). Найбільш красномовно про це свідчать недобудовані панельні будинки для робітників, що стали лише артефактом селища Бірки.

Історія Статті Харків

Низка харківських міфів і чому день міста не 23 серпня

Найбільша площа Європи Це є очевидним перебільшенням, хоча й дуже компліментарним. Також натрапляв на «перша в Україні, друга в Європі». Актуальні статті зазначають, що майдан Свободи в кращому разі замикає першу десятку європейських площ. Але це не привід журитися, в Україні він впевнено тримає лідерство, що було підкреслено в 2008 році найбільшим за всю історію гурту концертом Queen. Благодійний виступ відвідали від 300 до 350 тисяч людей, що стало рекордом для колективу, а пряму трансляцію на «Новому каналі» подивилися понад 10 мільйонів глядачів. Також Харків одне з небагатьох великих міст,

Історія Статті Транспорт

Чому відбулося Дніпровське метро

Як і Харків, на початку Дніпро мав обмежитися швидкісним трамваєм, зате з підземними ділянками. Потенціал саме такої ідеї був ширшим, ніж здається зараз, до того ж відповідні розпорядження в 1972 році дійшли до сусіднього Кривого Рога та далекого Єревана. Однак дніпровці мали амбітніші плани й на менше згодні не були, підкріплюючи доводи даними про пасажиропотік, який метротрам не покриє.